top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAnıl Urganioğlu

CAS NEDİR

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2021

CAS NEDİR?

Cognitive Assessment System-CAS (Bilişsel Değerlendirme Sistemi) 5-17 yaşları arasındaki çocukların bilişsel işlemlerini değerlendirmek için yapılandırılmıştır. PASS Teorisine dayanır.PASS Teorisi;zekayı bilişsel işlemler olarak yeniden kavramsallaştıran bir görüş ortaya koymaktadır. Bu teori insanın bilişsel fonksiyonlarını, bilginin temeli olarak kabul edilen Planlama, Dikkat, Eşzamanlı ve Ardıl bilişsel işlemlere dayandırmaktadır.


KİMLER TARAFINDAN UYGULANIR? CAS sertifika programını tamamlamış uzman rehberler ve uzman psikologlar tarafından uygulanmaktadır.


NE ZAMAN UYGULANMALI? CAS çocukların ergenlerin öğrenme sürecine dair bir ihtiyaç analizidir. Çocuk ve Ergenlerin planlama, eş zamanlılık, dikkat ve ardıllık alanlarındaki performansı değerlendirilir ve sonuçların akademik ve günlük hayattaki (organize olma-zaman yönetimi) etkisinin tespit edilmesini sağlar.

Bireyin güçlü alanlarını fark eder ve zayıf olduğu alanların desteklenmesine olanak sağlar. Klinik ortamda öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, üstün yetenekli çocuklar, zeka geriliği beyin hasarı gibi tanılar için kullanılan bir ölçüm aracıdır.


Test sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda ihtiyaca göre bilişsel müdahale programı uygulanır.


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page